Σεφαραδίτες Εβραίοι – της Βόρειας Αφρικής εθνότητα - κυριότερες χώρες
Η Σεφαραδίτες Εβραίοι – της Βόρειας Αφρικής εθνότητα είναι κοινή στις παρακάτω χώρες, βάσει των δεδομένων των χρηστών του MyHeritage DNA.
Επιλογή άλλης εθνότητας
Τα ποσοστά αντιστοιχούν στον αριθμό των χρηστών του MyHeritage DNA με Σεφαραδίτες Εβραίοι – της Βόρειας Αφρικής εθνότητα σε αυτή τη χώρα.
Εμφάνιση όλων των χωρών
Σεφαραδίτες Εβραίοι – της Βόρειας Αφρικής εθνότητα
Οι Βόρειοι Αφρικανοί Σεφαραδίοι Εβραίοι είναι μέρος του ευρέως Εβραϊκού πληθυσμού “Μιζραχί“ και περιλαμβάνουν εκείνους που είναι γνωστοί συλλογικά ως «Εβραίοι του Μαγκρέμπρι», αναγνωρίζοντας την «δυτική» τοπική κληρονομιά τους από το Μαρόκο, την Αλγερία, τη Λιβύη και την Τυνησία. Οι Εβραίοι βγήκαν για πρώτη φορά στη βόρεια Αφρική είτε ως έμποροι για το αρχαίο βασίλειο του Ισραήλ, είτε κατά την αναταραχή που ακολούθησε την καταστροφή του ναού του βασιλιά Σολομώντα, που καταστράφηκε από τους Βαβυλώνιους το 586 π.Χ. Διακανονίστηκαν μεταξύ των Βερβερίνων και οι απόγονοί τους είναι οι σημερινοί "Μαροκινοί Εβραίοι". Οι Εβραίοι εγκαταστάθηκαν στην Αλγερία από την ύστερη Ρωμαϊκή περίοδο και η επακόλουθη εισροή μεταναστών ακολουθούσε την δίωξη των Βισιγόθων στην Ευρώπη. Οι Εβραίοι της Λιβύης και της Τυνησίας έφτασαν αρκετές εκατοντάδες χρόνια νωρίτερα από τους Αλγερινούς, τον 3ο αιώνα π.Χ., υπό ελληνική κυριαρχία. Πάνω από χίλια χρόνια μετά την άφιξη των Εβραίων στη Βόρεια Αφρική, η Ισπανική Ιερά Εξέταση (και η απέλαση των Εβραίων) το 1492, εισήγαγε μια δεύτερη μαζική μετανάστευση από την Ιβηρική χερσόνησο στη Βόρεια Αφρική. Με την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ το 1948, η συντριπτική πλειοψηφία του Βορειοαφρικανικού Εβραϊσμού πήρε το δρόμο της προς το Ισραήλ από τότε μέχρι τη δεκαετία του '70, σε μια σειρά μικρής κλίμακας και μεγάλων αποστάσεων από τις αραβικές χώρες. Σημαντικό μέρος των Εβραίων της Βόρειας Αφρικής μεταφέρθηκε στη Γαλλία και, εκτός από μια κοινότητα μερικών χιλιάδων ισχυρών στο Μαρόκο, ελάχιστοι Εβραίοι παραμένουν στη Βόρεια Αφρική.