Μεσοαμερικανός και των Άνδεων εθνότητα - κυριότερες χώρες
Η Μεσοαμερικανός και των Άνδεων εθνότητα είναι κοινή στις παρακάτω χώρες, βάσει των δεδομένων των χρηστών του MyHeritage DNA.
Επιλογή άλλης εθνότητας
Τα ποσοστά αντιστοιχούν στον αριθμό των χρηστών του MyHeritage DNA με Μεσοαμερικανός και των Άνδεων εθνότητα σε αυτή τη χώρα.
Εμφάνιση όλων των χωρών
Μεσοαμερικανός και των Άνδεων εθνότητα
Ο μεγαλύτερος πληθυσμός της Κεντρικής Αμερικής, που εκτείνεται από το Μεξικό στην Κολομβία και τη Βενεζουέλα, είναι απόγονοι των Mestizo - ένα μείγμα ισπανικών, αμερικανικών και αφρικανικών προγόνων. Το Πουέρτο Ρίκο και η Δομινικανή Δημοκρατία, με ενδιαφέρον, έχουν μεγαλύτερο καυκάσιο πληθυσμό, αντιπροσωπεύοντας την ευρωπαϊκή μετανάστευση. Αντίθετα, οι αυτόχθονες Κεντροαμερικανοί είναι Μάγια, οι απόγονοι του προχωρημένου Μάγια πολιτισμού της προ-Κολομβιανής εποχής. Οι αρχαίοι πολιτισμοί της Κεντρικής Αμερικής παρήγαγαν πολλές σημαντικές καινοτομίες, όπως κατασκευή πυραμίδων, σύνθετες μαθηματικές και αστρονομικές παρατηρήσεις, πρώιμες μορφές ιατρικής χειρουργικής, ακριβή ημερολογιακά συστήματα και πολύπλοκες γεωργικές μεθόδους. Στη σύγχρονη κοινωνία, πολλοί άνθρωποι με κυρίως Αμερικανική εθνότητα έχουν εγκατασταθεί μεταξύ των εθνών στη Νότια Αμερική, φτάνοντας μέχρι το νότο όπως η Ουρουγουάη και η Αργεντινή.